זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 113 גרם חמאה
- 1/2 כוס קמח לבן, מנופה
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 945 מ"ל חלב
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור
- 4 כוסות גבינת צ'דר, מגורדת
- 2 כוסות גבינת גרוייר, מגורדת
- 450 גרם פסטה (עדיף מסוג קרניים בינוניות), מבושלת
- 1 כוס פירורי לחם פנקו
אופן ההכנה:
1. מניחים את הפסטה המבושלת בשקעים של תבנית מאפינס בגובה חצי.
2. ממסים את החמאה בסיר על אש בינונית.
3. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עד לאיחוד טוב.
4. מוסיפים את אגוז המוסקט ויוצקים לאט את החלב לתערובת, תוך כדי ערבוב מתמיד.
5. ברגע שהתערובת מתחילה להתעבות, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את הגבינות.
6. שופכים את רוטב הגבינות מעל הפסטה, מצפים את החלק העליון בפירורי הלחם ואופים בחום של 190 מעלות במשך 25 דקות.