לרוטב הגבינות:
- 113 גרם חמאה
- 1/2 כוס קמח - לאחר ניפוי
- 2-3 כוסות חלב
- קורט פפריקה חריפה
- 2 כפיות פפריקה מעושנת
- 1-2 כפיות אבקת חרדל
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 2 כוסות גבינת צ'דר מגורדת (ניתן להחליף בגבינה צהובה)
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
להרכבת המנה:
- 500 גרם פסטה מסוג מקרוני
- 3/4 כוס שמנת מתוקה
- 2-3 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת
- 6 עגבניות, פרוסות לעיגולים דקים (אופציונלי)
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים מראש את התנור לחום של 200 מעלות ומבשלים את המקרוני לפי ההוראות שעל האריזה, פחות 3 דקות. מסננים מיד ושומרים בצד כוס ממי הבישול.
הכנת הרוטב:
2. בסיר עמוק, ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואז יוצקים פנימה את החלב, תוך ערבוב מתמיד. רצוי להשתמש בלא יותר מ-2.5 כוסות חלב.
3. ממשיכים לערבב עד שהרוטב מסמיך ואז מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך 7-10 דקות, עד שהרוטב מבושל ומבעבע קלות, בעל מרקם חלק לגמרי, ללא טעם "קמחי". מסירים מהאש, מוסיפים את גבינת הצ'דר והפרמזן ומערבבים עד שהגבינות נמסות.
4. מוסיפים את הפסטה לרוטב, מערבבים לציפוי מלא ואז מוסיפים את השמנת המתוקה וכוס גבינת מוצרלה, מערבבים ומוסיפים מעט ממי בישול הפסטה לדילול הרוטב.
5. יוצקים את הפסטה לתבנית, מסדרים מעל את פרוסות העגבניות, מתבלים במלח ופלפל שחור ומפזרים על הכל את המוצרלה הנותרת.
6. אופים במשך 30 דקות עד שהחלק העליון זהוב ופריך. מוציאים מהתנור ונותנים לפסטה לנוח במשך 10-15 דקות לפני ההגשה.