רכיבים
- 500 גרם פטריות טריות, חתוכות גס ללא הרגל
- 1 שן שום, קצוצה דק
- 100 גרם חמאה
- 3/4 כוס קמח - לאחר ניפוי
- 500-750 מ"ל חלב
- 2 כפות עלי תימין טריים
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1/2 כוס גבינת פקורינו מגורדת
- מלח ופלפל שחור
- 500 גרם פסטה מכל סוג
- 150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה ומסננים.
2. מחממים מראש את התנור ל-200 מעלות.
3. מחממים סיר עמוק על אש גבוהה ואז מוסיפים את הפטריות והשום עם זילוף של שמן מעל ומטגנים יחד עד שהפטריות מבושלות. מעבירים את כל תכולת הסיר לכלי נפרד, כולל המיצים שניגרו.
4. לאותו הסיר, מוסיפים את החמאה, ממיסים אותה ומטגנים בה את התימין במשך 30 שניות ואז מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
5. בהדרגה, מזלפים לסיר את הנוזלים שניגרו מהפטריות ואת החלב וממשיכים לערבב עד לקבלת רוטב חלק. מנמיכים לאש בינונית ונותנים לרוטב להתבשל במשך 10 דקות עד שהוא סמיך והקמח נטמע היטב.
6. מערבבים לתוך הרוטב את החרדל, הפקורינו והתיבול, מוסיפים את הפטריות והפסטה המבושלת ומערבבים היטב.
7. שופכים את תכולת הסיר יחד עם המוצרלה לקדרה המיועדת לאפייה בתנור או לתבנית עם שוליים גבוהים ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב. מוציאים מהתנור, ממתינים 5 דקות ואז מגישים.