זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 8 פלפלים צבעוניים קטנים או 2 פלפלים צבעוניים (בכל צבע אהוב) קצוצים לקוביות
- 8-10 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
- 8 זיתי קלמטה / זיתים שחורים, מגולענים
- 3 שיני שום, פרוסות
- 4 כפות שמן זית
- קמצוץ רוזמרין יבש (אופציונלי)
- מלח גרוס ופלפל שחור גרוס
- 1 חבילת ניוקי, מבושלים לפי ההוראות שעל האריזה
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומטגנים את הפלפלים עד שהם מתרככים ומשנים צבע.
2. מוסיפים לסיר את השום והזיתים, מטגנים עד שהשום ריחני ומוסיפים את העגבניות. מטגנים 2-3 דקות בלבד, מתבלים ומערבבים היטב לספיגת טעמים.
3. מוסיפים את הניוקי שבושל מראש, מערבבים קלות (נזהרים לא לערבב יותר מדי) ומסירים מהאש.