זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 450 גרם ספגטי
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 שאלוט, קצוץ
- 2 שיני שום, קלופות ומרוסקות
- 50 עגבניות שרי אדומות
- 20 עגבניות שרי צהובות
- 1 כפית מלח גס
- 2 כוסות גבינת פרמזן מגוררת דק
- 1 כוס בזיליקום פרוס דק
אופן הכנת ספגטי ברוטב עגבניות שרי:
1. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא מים מומלחים בנדיבות. מוסיפים את הספגטי ומבשלים עד לדרגת אל דנטה - כמספר הדקות שעל האריזה, פחות דקה אחת. מסננים את הספגטי ושומרים בצד 1 כוס מהרוטב.
2. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את שמן הזית ומטגנים את השאלוט הקצוץ במשך כ-2 דקות.
3. מוסיפים את כל העגבניות למחבת, מתבלים במלח ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה. מבשלים במשך 15-20 דקות, עד שהעגבניות "מתפוצצות" קלות.
4. מוסיפים למחבת את הספגטי, הפרמזן, מי הספגטי והבזיליקום, ומערבבים בעזרת מלקחיים. מסירים מהאש ומגישים מיד, חם.