רכיבים
- 15 גרם חמאה
- 450 גרם פרוסות פטריות טריות
- 680 גרם ניוקי מאריזת וואקום
- 3-4 כוסות עלי רוקט (לא חובה)
- פטרוזיליה, בזיליקום טרי או עשבי תיבול אחרים - לפי הטעם
- לפסטו:
- 1 כוס אגוזי מלך
- 1/2 כוס גבינת פרמזן
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 שן שום
- 1 לימון סחוט היטב
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנת ניוקי פטריות ברוטב פסטו אגוזי מלך:
הכנת הפסטו:
1. במחבת טפלון על אש בינונית-נמוכה או בתנור, קולים את האגוזים. מערבבים ומנערים כדי לוודא שלא יישרפו.
2. במעבד מזון או עם מוט בלנדר, טוחנים את האגוזים, הפרמזן, שמן הזית, השום, מיץ הלימון, המלח והפלפל השחור - עד לקבלת מרקם משחתי סמיך.
הכנת הניוקי:
3. מרתיחים סיר מים גדול, מוסיפים את הניוקי ומבשלים אותם עד שהם צפים על פני המים. מסננים מנוזלים ומניחים בצד.
4. במקביל, ממיסים את החמאה במחבת גדולה על אש גבוהה-בינונית, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להשחמה.
5. מוסיפים את הניוקי לפטריות, מגביהים לאש בינונית-גבוהה, מוסיפים מחצית מפסטו האגוזים ומעט מים, מערבבים ומבשלים יחד עד שהניוקי מזהיבים. מוסיפים את עשבי התיבול ועלי הרוקט ומערבבים בעדינות לשילוב, מבשלים במשך 1-2 דקות ומסירים מהאש.
5. מוסיפים לפסטו שנותר מעט מים, מתבלים בעוד קצת מלח וטוחנים עד לקבלת רוטב נוזלי - אך עדיין סמיך יחסית. מגישים חם את הניוקי והפטריות ומזלפים מעל מרוטב הפסטו.