רכיבים
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 2 כוסות עגבניות תמר קצוצות
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- מלח ופלפל שחור
- 450 גרם ספגטי
- 1/4 כוס פרמזן / צהובה מגוררת
- 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
- 1 כף צלפים, סחוטים מנוזלים
אופן הכנת ספגטי אל קרטוצו:
1. במחבת גדולה עם שוליים גבוהים מעט, על אש בינונית, מחממים את השמן, מוסיפים את השום והפטרוזיליה, ומטגנים במשך דקה. נזהרים שהשום לא יישרף. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ופלפל, ומביאים לרתיחה. מערבבים לעתים קרובות, מנמיכים לאש קטנה, ומבשלים במשך 15-20 דקות.
2. מרתיחים סיר גדול מלא במים מומלחים בנדיבות, וכאשר המים רותחים, מוסיפים את הספגטי, ומבשלים לדרגת עשייה אל דנטה - מספר הדקות המצוין על האריזה, פחות דקה אחת. מוציאים למסננת, ושומרים את מי הבישול. מוסיפים את הפסטה לרוטב שבמחבת, ומערבבים.
3. להגשת הספגטי כמנה מרכזית אחת, בחרו בנייר אפייה מרובע בגודל 60 סמ"ר. אם אתם מעדיפים מנות אישיות, בחרו בניירות אפייה בגודל 15 סמ"ר. לכל מנה, משתמשים ב-2-3 ניירות, כי נייר אחד דק מדי לאפייה.
מניחים מהספגטי במרכז כל נייר אפייה, ומפזרים מעל גבינת פרמזן / צהובה, צלפים ובזיליקום.
4. מניחים את המנות העטופות על תבנית אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 8-10 דקות.