רכיבים
- 250 גרם ספגטי (או פסטה מכל סוג אהוב אחר)
- לרוטב:
- שמן זית
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות (לא חובה)
- 1 גזר בינוני, חתוך לקוביות
- 4-5 עגבניות, חתוכות לקוביות
- 1 כף רסק עגבניות
- 2/3 כוס פרוסות פטריות שמפיניון
- 1 כפית אורגנו מיובש / 1 כף עלי אורגנו טריים קצוצים
- קומץ עלי בזיליקום טריים, קצוצים / 1 כפית בזיליקום יבש
- מלח ופלפל שחור
- לקישוט: גבינת פרמזן מגורדת
אופן הכנת ספגטי ברוטב בולונז פרווה:
1. מבשלים את הספגטי לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים היטב ושומרים בצד כוס ממי הבישול.
הכנת הרוטב:
2. מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים קלות את הפטריות, עד להשחמה ומסירים מהאש.
3. במחבת גדולה, מחממים מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את קוביות הגזר ומבשלים במשך 5 דקות, עד שהגזר מתרכך.
3. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, 2/3 כוס ממי בישול הספגטי ואת הפטריות. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות, ומידי פעם מערבבים בכף עץ, עד לקבלת רוטב סמיך.
4. מתבלים באורגנו, בזיליקום, מלח ופלפל שחור, מערבבים היטב, מבשלים במשך 2 דקות נוספות ומסירים מהאש.
5. מערבבים יחד את הספגטי ורוטב הבולונז ומגישים חם. ניתן לגרד מעל גבינת פרמזן.