רכיבים
- 1 דלורית בינונית קלופה, ללא גרעינים
- 1 כף שמן צמחי
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 340 גרם פסטה חלולה מקמח מלא
- 55 גרם גבינת עזים
- 2 חופנים גדולים של עלי ארוגולה טריים
- 1/3 כוס צנוברים קלויים
אופן הכנת סלט פסטה:
1. מחממים את התנור ל-220 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. חותכים לקוביות את הדלורית, ומערבבים את הקוביות בקערה גדולה יחד עם השמן, עד לציפוי מלא. משטחים את הקוביות בתבנית, בשכבה אחת, אופים במשך 20-25 דקות, מוציאים הופכים את הקוביות, ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שמזלג ננעץ בקלות. מוציאים ומניחים בצד.
3. במקביל, מרתיחים סיר גדול מלא מים + 2 כפות מלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד לדרגת אל דנטה - כמו מספר הדקות המצוין על האריזה, פחות דקה אחת. מסננים את הפסטה מנוזלים, אך שומרים בצד 1 כוס ממי בישול הפסטה.
4. מחזירים את הפסטה לסיר החם יחד עם גבינת העזים ורבע כוס ממי הבישול, ומערבבים היטב עד שהגבינה נמסה לחלוטין ומצפה את הפסטה. אם הרוטב עבה מדי, ניתן להוסיף עוד ממי הבישול.
5. מוסיפים לסיר את עלי הארוגולה, הצנוברים הקלויים וקוביות הדלורית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים יחד לסלט טעים. אוכלים מיד.