רכיבים
- 70 גרם דלורית
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
- 225 גרם פסטה מסוג פנה
- לפסטו:
- צרור קייל קטן (200 גרם), ללא הגבעולים העבים
- 3/4 כפית מלח גס
- 1/3 כוס צנוברים קלויים
- 2 שיני שום גדולות, קצוצות גס
- גרידה דקה מלימון שלם
- מיץ לימון סחוט טרי
- גבינת פרמזן מגורדת, להגשה
אופן הכנת פסטה עם פסטו קייל:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. במקביל, מקלפים את הדלורית, מסירים את הזרעים וחותכים לקוביות קטנות בגודל שווה. מפזרים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מטפטפים מעל את שמן הזית, מתבלים בנדיבות במלח גס ופלפל שחור, מערבבים את הקוביות ומוודאים שיש ביניהן רווח.
אופים במשך 30 דקות, מערבבים פעמיים במהלך האפייה, עד לריכוך וקבלת גוון זהוב-שחום.
2. במקביל, מרתיחים מים בסיר גדול ומכינים על השיש קערה מלאה מים וקרח. כשהמים רותחים, מכניסים לתוכם את הקייל, מבשלים במשך 45 שניות ומוציאים מיד לקערת מי הקרח. לאחר מכן, מסננים את הקייל מנוזלים, עוטפים במגבת מטבח יבשה ונקייה וסוחטים היטב כדי להסיר כל שמץ לחות. קוצצים גס את עלי הקייל.
3. מוסיפים מלח לסיר עם המים הרותחים (ועוד מים, אם צריך), מרתיחים שוב ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה.
4. במעבד מזון, טוחנים יחד את הקייל, הצנוברים, השום, המלח וגרידת הלימון עד שמתקבלת תערובת חלקה והמלח 'נמס'. לקראת סוף הטחינה, מטפטפים בהדרגה מעט שמן זית ומיץ לימון, עד שהתערובת אחידה.
5. מסננים היטב את הפסטה ושומרים בצד כוס ממי הבישול. מערבבים את הפסטה עם הפסטו, וכדי לסייע לפסטו לצפות את הפסטה, מוסיפים מעט ממי הבישול.
הצעת הגשה: מחלקים את הפסטה לצלחות, מוסיפים קוביות דלורית ומגרדים מעל פרמזן.