רכיבים
- 500 גרם פסטה מסוג פנה
- 8 כפות שמן זית
- 1/2 כוס רסק עגבניות
- 4-5 עגבניות בשלות
- 1 כף צ'ילי גרוס
אופן הכנת פסטה ברוטב פיקנטי:
רגע לפני: פנה היא פסטה בשרנית, קצרה וחלולה ובשל צורתה הייחודית, הרוטב נתפס בה היטב, ולכן היא מתאימה כתבשיל חורף מחמם. מתכון לפסטה פנה ברוטב עגבניות פיקנטי - או כמו שהאיטלקים קוראים לזה: רוטב אל ארביאטה.
• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
• מסננים היטב את הפסטה מנוזלים, ושומרים בצד 1/4 כוס ממי בישול הפסטה.
• קוצצים את העגבניות לקוביות.
• מחממים 4 כפות שמן זית בסיר סוטאז' רחב ונמוך, על אש בינונית. מוסיפים את רסק העגבניות וכף צ'ילי גרוס - או פחות אם אתם מתחברים פחות לחריף, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד במשך 4 דקות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מערבבים ומסירים מהאש.
• מוסיפים את הפסטה המבושלת ואת רבע כוס מי הבישול לסיר הרוטב, מערבבים ומבשלים על אש בינונית, עד שהפסטה סופגת את הרוטב. טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך.
• לבסוף, מוסיפים את 4 כפות שמן הזית שנותרו, מערבבים היטב ומגישים מיד.