כיכר השבת
מה אוכלים היום?

פסטה אל ארביאטה עם טוויסט חורפי ברוטב

פנה היא פסטה בשרנית, קצרה וחלולה ובשל צורתה הייחודית, הרוטב נתפס בה היטב, ולכן היא מתאימה כתבשיל חורף מחמם. מתכון לפסטה פנה ברוטב עגבניות פיקנטי - או כמו שהאיטלקים קוראים לזה: רוטב אל ארביאטה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
תכינו כוס מים. פסטה ברוטב עגבניות פיקנטי - אל ארביאטה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם פסטה מסוג פנה
  • 8 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס רסק עגבניות
  • 4-5 עגבניות בשלות
  • 1 כף צ'ילי גרוס

אופן הכנת פסטה ברוטב פיקנטי:

רגע לפני: פנה היא פסטה בשרנית, קצרה וחלולה ובשל צורתה הייחודית, הרוטב נתפס בה היטב, ולכן היא מתאימה כתבשיל חורף מחמם. מתכון לפסטה פנה ברוטב עגבניות פיקנטי - או כמו שהאיטלקים קוראים לזה: רוטב אל ארביאטה.

• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

• מסננים היטב את הפסטה מנוזלים, ושומרים בצד 1/4 כוס ממי בישול הפסטה.

• קוצצים את העגבניות לקוביות.

• מחממים 4 כפות שמן זית בסיר סוטאז' רחב ונמוך, על אש בינונית. מוסיפים את רסק העגבניות וכף צ'ילי גרוס - או פחות אם אתם מתחברים פחות לחריף, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד במשך 4 דקות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מערבבים ומסירים מהאש.

• מוסיפים את הפסטה המבושלת ואת רבע כוס מי הבישול לסיר הרוטב, מערבבים ומבשלים על אש בינונית, עד שהפסטה סופגת את הרוטב. טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך.

• לבסוף, מוסיפים את 4 כפות שמן הזית שנותרו, מערבבים היטב ומגישים מיד.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות