רכיבים
- 9-12 עלי לזניה (ל-3 שכבות)
- 3 כוסות רוטב עגבניות מוכן או 3 כוסות מים חמים + 6 כפות רסק עגבניות
- למלית:
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 250 גרם קוטג' 9%
- 6 כפות גבינת פרמזן
- 400 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 כוס גבינת מוצרלה
- 3 כפות פסטו
- 5 שיני שום
- קמצוץ אגוז מוסקט
- מלח ופלפל לבן
אופן הכנת לזניה:
רגע לפני: הדרך הכי מוצלחת וטעימה לזכור לנצח את מעשה הגבורה המופלא של יהודית שתרם לא מעט לנס חנוכה: מתכון ללזניה עשירה בגבינות ברוטב עגבניות. צריכים עוד סיבה? ובכן, כל אחד חייב לזניה ברזומה הקולינרי שלו.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• כותשים את שיני השום לקערה, ומערבבים יחד עם שאר רכיבי המלית (ללא רוטב העגבניות).
הרכבת הלזניה:
• מניחים בתבנית פיירקס חסינת אש שכבה ראשונה של 3-4 עלי לזניה.
• מעל עלי הזניה, מניחים מחצית ממלית הגבינות, ומיישרים בכף לשכבה בגובה אחיד.
• על שכבת הגבינות, מניחים שכבה שנייה של 3-4 עלי לזניה, ומעליה את המחצית הנותרת של מלית הגבינות בשכבה ישרה, עליה יוצקים מחצית מכמות רוטב העגבניות.
• מניחים שכבה שלישית של 3-4 עלי לזניה, יוצקים את המחצית הנותרת של רוטב העגבניות, ומפזרים על הכל את גבינת המוצרלה.
• מכסים את בנית בנייר כסף, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות. מסירים את נייר הכסף, ואופים במשך 30 דקות נוספות.