רכיבים
- 8 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 סלק בינוני
- 1/2 כוס תרד מופשר משקית
- 1/3 1 כוסות קמח לבן
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה
- לרוטב:
- 1 מיכל שמנת לבישול
- 50 גרם חמאה
- 2 שיני שום
- קמצוץ אגוז מוסקט
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל לבן (לא חובה)
- 1 כוס חלב
- 200 גרם ערמונים בוואקום
- גבנית פרמז'ן לקישוט
אופן הכנת ניוקי צבעוני ברוטב ערמונים ושמנת
רגע לפני:
הכנת הניוקי
• מקלפים את תפוחי האדמה והסלק. מבשלים את תפוחי האדמה והסלק בשני סירים נפרדים מלאים במים, עד לריכוך (נועצים מזלג ובודקים).
• מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה, מעבירים את הפירה לקערה ומוסיפים את הקמח, המלח והביצה. לשים עד לקבלת בצק אחיד.
מחלקים את הבצק באופן שווה ל-3 קערות:
• קערה 1 - ניוקי סלק: מועכים היטב את הסלק ולשים יחד עם בצק תפוחי האדמה.
• קערה 2 - ניוקי תרד: שוטפים את התרד, מסננים היטב ולשים יחד עם בצק תפוחי האדמה.
• קערה 3 - ניוקי תפוחי אדמה. עובדים עם הבצק הקיים.
• מרטיבים מעט את הידיים, ומגלגלים את שלושת הבצקים שבקערות לשלושה ״נחשים״ ארוכים. מניחים אותם על משטח מקומח וחותכים לפיסות שוות בעובי 2 ס"מ.
• מועכים מעט כל פיסת ניוקי עם מזלג, לקבלת פסים יפים.
• מרתיחים מים בסיר עם כף מלח. כשהמים רותחים, מורידים בעדינות את הניוקי לסיר, לא מערבבים! ומבשלים עד שהניוקי צפים למעלה.
הכנת הרוטב:
• ממיסים את החמאה במחבת, ובמקביל כותשים את השום. כשהחמאה הופכת לנוזלית מטגנים בה קלות את השום הכתוש והערמונים.
• מוסיפים את השמנת והחלב, מתבלים במלח, אגוז מוסקט ופלפל לבן, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות על אש בינונית.
• מוסיפים את הניוקי לתוך המחבת ומערבבים יחד.
אופן ההגשה: מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל גבינת פרמז'ן ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!