רכיבים
- 1/2 ק"ג תפוחי אדמה
- 1/2 1 כוסות קמח
- 1/4 חבילת חמאה
- 1 ביצה
- מלח ופלפל
- לרוטב:
- 1/2 חבילת חמאה
- 2 עגבניות
- 2 שיני שום
- צרור עלי טימין
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
רגע לפני: לא רק האיטלקים יכולים, כך תשימו סוף לשקיות ניוקי קפואות: מתכון קל הכנה לניוקי טעים תוצרת בית. שהפעם מגיע עם רוטב עגבניות מיוחד עם עשבי תבלין במרקם קרמי ובטעם עדין וחמאתי.
הכנת הניוקי
• מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לעיגולים.
מבשלים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים עד שהם רכים, מסננים היטב מן הנוזלים ומועכים לפירה חלק.
• מעבירים את הפירה לקערה ומוסיפים את הקמח, החמאה והביצה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, טועמים ומשפרים תיבול.
• לשים עד לקבלת בצק אחיד, ומכניסים למקרר למשך שעתיים. (בינתיים, עד שהבצק יתקרר, עברו להכנת הרוטב)
• מקמחים משטח עבודה ומגלגלים עליו את הבצק לגלילים בעובי 1 ס"מ. פורסים כל גליל לחלקים של 2 ס"מ כל אחד.
• מרתיחים מים בסיר עם כף מלח. כשהמים רותחים, מורידים בעדינות את הניוקי לסיר, לא מערבבים! ומבשלים במשך חצי דקה.
• מעבירים בזהירות את הניוקי למסננת. כדאי לשטוף קלות כדי למנוע הידבקות של הניוקי זה לזה.
הכנת הרוטב:
• מקלפים את העגבניות: ממלאים קערה גדולה במים רותחים, מסמנים X בינוני בתחתית כל עגבנייה בעזרת סכין חד ומשרים את העגבניות במים החמים במשך 10 דקות. בשלב הזה, קליפת העגבנייה תתחיל להיפרד מעצמה, ובעזרת סכין מפרידים את שאר הקליפה.
• פורסים דק את השום, קוצצים דק את עלי הטימין (ללא הגבעול) וחותכים את העגבניות לקוביות קטנות.
• ממיסים במחבת גדולה את החמאה, ומטגנים בה קלות את פרוסות השום.
• מוסיפים למחבת את קוביות העגבניות והטימין הקצוץ. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב.
• מעבירים את הניוקי אל המחבת עם הרוטב, מערבבים בזהירות לספיגת הטעמים ומקפיצים יחד במשך כמה דקות.
אופן ההגשה: מקררים מעט, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה או גבינת פרמז'ן, ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!