כיכר השבת

ניוקי ברוטב עגבניות ועשבי תבלין

לא רק האיטלקים יכולים, שמים סוף לשקיות ניוקי קפואות: כך תכינו בקלות ניוקי טעים תוצרת בית, ותוכלו לצרף לו רוטב עגבניות מיוחד עם עשבי תבלין במרקם קרמי ובטעם עדין וחמאתי (מתכונים, אוכל)

|
4
|
ניוקי ברוטב עגבניות ועשבי תבלין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג תפוחי אדמה
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 1/4 חבילת חמאה
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל
  • לרוטב:
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 2 עגבניות
  • 2 שיני שום
  • צרור עלי טימין
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

רגע לפני: לא רק האיטלקים יכולים, כך תשימו סוף לשקיות ניוקי קפואות: מתכון קל הכנה לניוקי טעים תוצרת בית. שהפעם מגיע עם רוטב עגבניות מיוחד עם עשבי תבלין במרקם קרמי ובטעם עדין וחמאתי.

הכנת הניוקי
• מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לעיגולים.

מבשלים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים עד שהם רכים, מסננים היטב מן הנוזלים ומועכים לפירה חלק.

• מעבירים את הפירה לקערה ומוסיפים את הקמח, החמאה והביצה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, טועמים ומשפרים תיבול.

• לשים עד לקבלת בצק אחיד, ומכניסים למקרר למשך שעתיים. (בינתיים, עד שהבצק יתקרר, עברו להכנת הרוטב)

• מקמחים משטח עבודה ומגלגלים עליו את הבצק לגלילים בעובי 1 ס"מ. פורסים כל גליל לחלקים של 2 ס"מ כל אחד.

• מרתיחים מים בסיר עם כף מלח. כשהמים רותחים, מורידים בעדינות את הניוקי לסיר, לא מערבבים! ומבשלים במשך חצי דקה.

• מעבירים בזהירות את הניוקי למסננת. כדאי לשטוף קלות כדי למנוע הידבקות של הניוקי זה לזה.

הכנת הרוטב:
• מקלפים את העגבניות: ממלאים קערה גדולה במים רותחים, מסמנים X בינוני בתחתית כל עגבנייה בעזרת סכין חד ומשרים את העגבניות במים החמים במשך 10 דקות. בשלב הזה, קליפת העגבנייה תתחיל להיפרד מעצמה, ובעזרת סכין מפרידים את שאר הקליפה.

• פורסים דק את השום, קוצצים דק את עלי הטימין (ללא הגבעול) וחותכים את העגבניות לקוביות קטנות.

• ממיסים במחבת גדולה את החמאה, ומטגנים בה קלות את פרוסות השום.

• מוסיפים למחבת את קוביות העגבניות והטימין הקצוץ. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב.

• מעבירים את הניוקי אל המחבת עם הרוטב, מערבבים בזהירות לספיגת הטעמים ומקפיצים יחד במשך כמה דקות.

אופן ההגשה: מקררים מעט, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה או גבינת פרמז'ן, ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
הכל היה בסדר עד ששמתי את התערובת במקרר!!! במקרר זה תופס לחות ואז צריך להוסיף עוד קמח. נראה לי מיותר לייצב במקרר.מקווה שהטעם יהיה טוב@@
לאה רהב
2
אתה עיוור? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
השף
1
איזה חבילת חמאה ברוטב? של 100 גרם? של 200 גרם?
הייע
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות