רכיבים
- 1/2 חבילת פסטה - ספגטי / טליאטלה / פטוצ'יני / פפיונים
- 1/2 סלסילת פטריות טריות
- 1 גמבה צהובה
- 1 גמבה כתומה
- 1 קישוא קטן
- 1 חציל קטן
- 1/4 ק"ג שעועית טרייה
- 1 כוס פרחי ברוקולי
- 1/3 כוס יין לבן יבש ואיכותי
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה לבישול
- מלח ופלפל
- שמן לטיגון
אופן הכנת פסטה פרימוורה:
רגע לפני: "פרימוורה" זה אביב באיטלקית, ולכבודו הקדישו אשפי המטבח מארץ המגף מנה מיוחדת שנקראת כך בשל הססגוניות המרהיבה שמעניקים לה מגוון הירקות. מתכון לפסטה עם ירקות מוקפצים ברוטב שמנת עסיסי.
הכנת הירקות המוקפצים:
• חותכים את הגמבות לרצועות, פורסים לעיגולים את הקישוא והפטריות (ללא הרגל) וחותכים את החציל לקוביות.
• מרתיחים סיר עם מים, וכאשר המים רותחים, מוסיפים את פרחי הברוקולי עם כפית מלח ומבשלים במשך 5 דקות. לאחר הבישול, מסננים היטב מנוזלים ומניחים בצד.
• פעולה זהה עושים עם השעועית הטרייה: מרתיחים סיר עם מים, וכאשר המים רותחים, מוסיפים את השעועית עם כפית מלח ומבשלים במשך 5 דקות. לאחר הבישול, מסננים היטב מנוזלים ומניחים בצד.
• מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים על אש גבוהה את כל הירקות החתוכים יחד: הגמבות, הפטריות, הקישואים, החצילים, השעועית והברוקולי. מקפיצים את הירקות במשך 4 דקות.
• מוסיפים את היין אל המחבת וממשיכים בטיגון עד שרב הנוזלים מתאדים, תוך כדי ערבוב מידי פעם בכף עץ.
• לבסוף, יוצקים מעל את השמנת ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.
הכנת הפסטה:
• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה.
• בתום הבישול, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, אך לא שוטפים!
• לאחר הסינון, מעבירים מיד את הפסטה למחבת עם הירקות המוקפצים. מערבבים את הכל יחד, מבשלים במשך 5 דקות נוספות ומעבירים לכלי הגשה.