לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח לבן
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/2 כף מלח
- 1 כף סוכר
- 4 כפות שמן זית
- 1.5 כוסות מים
לציפוי:
- 1 בצל סגול גדול, קצוץ
- 1 סלסלת פטריות טריות
- חבילת עלי מנגולד (אפשר גם תרד)
- 250 מ״ל שמנת לבישול או להקצפה
- 1/2 כוס חלב
- מלח ופלפל שחור גרוס
- מעט אגוז מוסקט טחון (לא חובה)
- 100 גרם גבינה צהובה או מוצרלה (לא חובה)
- 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
הערה: המתכון מיועד להכנת 2 פיצות.
להכנת הבצק:
1. מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן והמים ומתחילים ללוש.
2. לאחר חצי דקה מוסיפים את המלח ולשים בערך 8 דקות. מקבלים בצק יחסית דביק, משמנים אותו ונותנים לו לנוח בקערה מכוסה כשעה.
להכנת הרוטב:
1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא נהיה שקוף. חותכים את הפטריות לפרוסות דקות ומוסיפים אותן למחבת עד שהן מקבלות צבע קצת שחום.
2. שוטפים את עלי המנגולד וחותכים אותם בצורה עבה, ללא הגבעול. מוסיפים אותם לסיר עם השמנת והחלב ונותנים להן להסמיך. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט.
הרכבת הפיצה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לשני חלקים ומשטחים אותם בעזרת הידיים (עם מעט שמן זית) או בעזרת מערוך.
2. לאחר שקיבלו צורה עגולה, לפי העובי הרצוי עליכם, נותנים להם לתפוח לעוד חצי שעה.
3. לאחר מכן, שמים מעליהם את הגבינה ועליה את הרוטב שהתקרר מעט. מזלפים שמן זית בדפנות, מכניסים לתנור למשך כחצי שעה - 40 דקות, עד לקבלת צבע יפה.