רכיבים
- ⅓ כוס שמן זית כתית מעולה
- בצק פריך קנוי
- ¼ כוס חומץ יין אדום
- 1 כף חרדל דיז'ון
- קמצוץ אורגנו מיובש
- מלח ופלפל שחור טרי
- 1 כוס גבינת ריקוטה
- 1 כוס עלי רוקט
- 1 כוס עגבניות שרי חצויות לשניים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-450 מעלות. משמנים תבנית אפייה עם 2 כפות שמן זית.
2. מותחים בעדינות את בצק הפיצה על גבי תבנית האפייה. מברישים את חלקו העליון עם עוד כף אחת של שמן זית ומניחים במקום חמים במשך 15 עד 20 דקות.
3. בקערה קטנה, מקציפים יחד את החומץ, החרדל והאורגנו. בהדרגה מוסיפים את שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.
4. מורחים את הריקוטה מעל הבצק. מתבלים במלח ופלפל.
5. מעבירים לתנור ואופים עד שצבע הבצק נהיה חום זהוב, במשך 18 עד 20 דקות.
6. כאשר הפיצה מוכנה, נותנים לה להתקרר במשך 10 עד 15 דקות.
7. בקערה גדולה, מערבבים יחד את עלי הרוקט, העגבניות והרוטב ומניחים על הפיצה. ניתן להוסיף בצל סגול וירקות נוספים כאוות נפשכם. מקשטים עם גבינה בולגרית.