רכיבים
- 1 גיליון בצק עלים (400 גרם), מופשר אבל קר
- 4 כפות גבינת שמנת או גבינה לאפייה
- 1 שן שום, כתושה
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 3 כפות בזיליקום טרי, קצוץ
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (או גבינה קשה אחרת)
- 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
- 4 עגבניות, פרוסות דק (ניתן להחליף או להוסיף פרוסות פטריות / קישואים, רצועות פלפלים, זיתים)
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מניחים את העגבניות (או כל ירק אחר שבחרתם) על נייר סופג ומכסים בנייר סופג נוסף לניקוז מנוזלים, במשך 15-20 דקות.
2. בקערה קטנה, מערבבים את השום עם החרדל, הבזיליקום הקצוץ והגבינות - מלבד גבינת המוצרלה.
3. על משטח מקומח קלות, מרדדים את בצק העלים למלבן בגודל 30X35 ס"מ, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. דוקרים במזלג את מרכז הבצק, כדי למנוע ממנו לעלות באפייה, ושומרים על שוליים של 2 ס"מ.
4. מורחים את תערובת הגבינות באופן שווה על הבצק ומפזרים מעל את גבינת המוצרלה. מסדרים מעל את פרוסות העגבניות ומתבלים במלח ופלפל שחור.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך 20-25 דקות, עד שהשוליים מזהיבים והגבינה נמסה. מוציאים מהתנור, פורסים לריבועים שווים, מפזרים מעל מעט בזיליקום קצוץ טרי ומגישים.