רכיבים
- 3 כוסות קמח לחם, מנופה
- 30 גרם שמרים טריים
- 1 כפית מלח
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס + 2 כפות מים
לאנטיפסטי:
- 1/2 דלורית, חתוכה לפרוסות בגודל 1 ס"מ
- 1/2 1 כוסות פטריות טריות קצוצות גס
- 1 ראש שומר, חתוך לרבעים וכל רבע חתוך לפרוסות דקות
- 4 בצלצלי שאלוט, חצויים וכל חצי פרוס דק
- 4 כפות שמן זית
- 1 כוס גבינת ריקוטה
- 1 כף פלפל שחור טחון טרי
- 3 כפות רוזמרין קצוץ
- 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
1. מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח, שמן הזית והמים, ומעבדים היטב עד לקבלת כדור בצק רך וגמיש.
2. משמנים קלות את הבצק, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה למשך חצי שעה במקום חמים.
הכנת האנטיפסטי:
3. מפזרים את הירקות בשכבה אחידה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל 2 כפות שמן זית ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהירקות מזהיבים ומתרככים.
רגע האיחוד:
4. משמנים נייר אפייה ב-2 כפות שמן זית, ומעצבים עליו את בצק הפיצה לפאי בעובי 2 ס"מ.
5. מורחים את גבינת הריקוטה על הבצק, ומשאירים שוליים של סנטימטר אחד. מפזרים מעל את הירקות הקלויים, מתבלים בפלפל שחור ורוזמרין ומפזרים על הכל את הפרמזן.
6. אופים במשך 15-20 דקות, עד שקרום הבצק הופך לזהוב ופריך והגבינה תוססת. מצננים את הפיצה מחוץ לתנור במשך 10 דקות, פורסים ומגישים.