זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 פיתה גדולה במיוחד או 2 בינוניות
- 1/2 כוס רוטב לפיצה (קנוי או ביתי)
- 1 זוקיני (קישוא בקליפה ירוקה כהה), פרוס דק מאוד
- 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
- 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
- 400 גרם עגבניות שרי, חצויות
- 2 כפות שמן זית
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
- 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
- 1 כוס גבינת פרמזן, מגולחת / מגוררת
- עלי בזיליקום טריים לקישוט
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-230 מעלות. מניחים את הפיתה על תבנית אפייה ומורחים מעל את הרוטב.
2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקישואים, הפלפלים והעגבניות. מוסיפים את שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
3. מסדרים את הירקות על הפיתה עם הרוטב בשכבה שווה ומפזרים מעל מוצרלה.
4. אופים עד שהרוטב תוסס והירקות מתרככים, במשך 9-11 דקות. מיד כשמוציאים מהתנור, מפזרים מעל פרמזן ובזיליקום, חותכים למשולשים ומגישים מיד.