רכיבים
- 4 פיתות מחיטה מלאה
- 1 פלפל צהוב / אדום, חתוך לרצועות
- 1 כוס פרוסות פטריות (לא חובה)
- 3/4 כוס זיתים מגולענים פרוסים (לא חובה)
- 85 גרם מוצרלה טרייה / גבינה צהובה, מגוררת
- בזיליקום טרי, פרוס
- לרוטב:
- 1/4 כפית שמן זית
- 1 בצל, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כפית אורגנו מיובש
- 1/2 כפית בזיליקום מיובש
- 1/4 כפית צ'ילי גרוס
- 1 עלה דפנה
- 400 גרם עגבניות שלמות מקולפות, קצוצות גס
- 1/4 כוס רסק עגבניות
- מלח
אופן הכנת פיצה-פיתה ורוטב עגבניות גמיש:
הכנת רוטב העגבניות:
1. בסיר על אש בינונית, מחממים את שמן הזית, ומטגנים את הבצל והשום במשך כ-4 דקות, עד שהם משחימים מעט וריחניים. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, ומתבלים במלח פי הטעם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-35 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
הרכבת הפיצה:
2. מסדרים את הפיתות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומורחים על כל אחת 1/3 כוס מרוטב העגבניות. מוסיפים את רצועות הפלפלים (וגם את הפטריות והזיתים - אם רוצים) ומפזרים מעל גבינה מגורדת.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, עד שהגבינה נמסה ושולי הפיתות משחימים קלות. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את הבזיליקום, חותכים למשולשים ואוכלים חם.