זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 חציל גדול או 2 בינוניים
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 1/4 1 כוסות רוטב עגבניות פיקנטי קנוי או ביתי
- 1/2 1 כוסות גבינת מוצרלה / גבינה צהובה, מגוררת
- 2 כוסות עגבניות שרי, חצויות
- 1/2 כוס עלי בזיליקום קרועים
אופן הכנת פיצה על חצילים:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. חותכים קצוות החציל, ופורסים אותו לפרוסות בעובי 2 ס"מ, מסדרים בתבנית המוכנה, מברישים כל פרוסה בשמן זית משני הצדדים, ומתבלים במלח ופלפל שחור.
3. קולים בתנור את פרוסות החצילים עד להתרככות, במשך 10-12 דקות.
4. מסירים את החצילים מהתנור, מורחים 2 כפות רוטב עגבניות על כל פרוסה, מפזרים גבינה מגוררת בנדיבות ומסדרים מעל 3-5 חצאי עגבניות שרי.
5. מחזירים את הפיצות לתנור ואופים במשך 5-7 דקות, עד שהגבינה נמסה והעגבניות מתרככות. מגישים חם, ומפזרים מעל את עלי הבזיליקום.