רכיבים
- 1 גיליון בצק עלים (400 גרם), מופשר אבל קר
- 4 כפות גבינת שמנת או גבינה לאפייה
- 1 שם שום
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 3 כפות בזיליקום טרי קצוץ
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (או גבינה קשה אחרת)
- 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
- 4 עגבניות בינוניות
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנת מאפה גבינה עם עגבניות ובזיליקום:
רגע לפני: אמנם המתכון כולל עגבניות, אך ניתן לגוון ולהחליף אותן או חצי מהכמות בקישואים, זיתים פטריות ופלפלים.
1. פורסים דק את העגבניות, מניחים על נייר סופג ומכסים בנייר סופג, לניקוז מנוזלים, במשך 15-20 דקות.
2. כותשים את השום ומערבבים היטב בקערה קטנה יחד עם הגבינות - חוץ מהמוצרלה, החרדל והבזיליקום הקצוץ.
3. על משטח מקומח קלות, מרדדים את בצק העלים למלבן בגודל 30X35 ס"מ, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
דוקרים במזלג את מרכז הבצק, כדי למנוע ממנו לעלות באפייה, ושומרים על שוליים של 2 ס"מ.
4. מורחים את תערובת הגבינות באופן שווה על הבצק, ומפזרים מעל את גבינת המוצרלה.
5. מסדרים מעל את פרוסות העגבניות, ומתבלים במלח ופלפל שחור.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך 20-25 דקות, עד שהשוליים מזהיבים, הגבינה נמסה והעגבניות אפויות.
7. מפזרים מעל בזיליקום קצוץ ומגישים חמים.