רכיבים
- 2 כוסות קמח מלא (250 גרם)
- 12 גרם שמרים טריים
- 1 כוס מים חמים
- 1/4 כוס נבט חיטה*
- 1 כפית מלח
- 1 כף דבש
אופן הכנת פיצה מקמח מלא:
בצק הפיצה פרווה - התוספות שתבחרו יקבעו אם הפיצה תהיה חלבית או לא.
*נבט חיטה הוא למעשה תמצית צמח החיטה שנטחן לאבקה. נבט החיטה הוא מקור מצוין לוויטמינים וסיבים תזונתיים, ובמיוחד לאבץ.
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות.
2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, נבט החיטה והמלח. יוצרים באמצע גומה התערובת היבשה ויוצקים לתוכה את המים החמים, השמרים והדבש. מערבבים היטב, ועוברים לעבד בידיים, עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה ומניחים במקום חמים להתפחה במשך 5 דקות.
3. מקמחים קלות תבנית פיצה עגולה (או תבנית רגילה מרובעת מרופדת בנייר אפייה), ומרדדים את הבצק לעיגול גדול, לכמה עיגולים קטנים או אפילו לפיצה מרובעת. דוקרים את הבצק במזלג כמו מצה, כדי שלא יעלה באפייה.
4. מורחים על הבצק את התוספות שבחרתם, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 5-10 דקות, עד ששולי הפיצה פריכים ושחומים (והגבינה הצהובה, אם בחרתם בה, נמסה).