רכיבים
- 9 כוסות קמח לחם
- 90 גרם שמרים טריים
- 3 כפיות מלח
- 6 כפות סוכר
- 6 כפות שמן זית
- 3 כוסות + 6 כפות מים
- לרוטב העגבניות:
- 8 עגבניות
- 10 שיני שום
- 8 כפות רסק עגבניות
- 2 כפיות סוכר
- 4 כפיות מלח
- 4 כפיות אורגנו יבש
- גבינה קשה מגורדת מכל סוג שרוצים
- תוספות לבחירה: זיתים, פטריות, תירס, גמבה וכו'
אופן הכנת פיצה:
רגע לפני: מתכון לפיצה איטלקית אמיתית עם בצק קל שמוכן תוך 30 דקות, כולל התפחה, ורוטב עגבניות קלאסי בטעם ביתי מושלם שמעליו אפשר לפזר מגוון תוספות שאוהבים.
• מערבבים בקערה את הקמח (לאחר ניפוי), השמרים, הסוכר, המלח, שמן הזית והמים, ומעבדים היטב עד לקבלת כדור בצק רך וגמיש.
• משמנים קלות את הבצק, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה למשך חצי שעה, במקום חמים.
• במקביל, מכינים את הרוטב: מחממים במחבת מעט שמן זית, מקלפים וקוצצים את העגבניות, כותשים את השום ומעבירים למחבת. מבשלים 4 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים, ומבשלים עד לקבלת רוטב אחיד. מסירים מהאש.
• מחממים את התנור ל-225 מעלות.
• מרדדים את הבצק ל-3 עיגולים שווים, משאירים שוליים מעט יותר מהמרכז, ומברישים את השוליים במעט שמן זית.
• מורחים על שלוש הפיצות את רוטב העגבניות, מפזרים מעל את התוספות שבחרתם ומכניסים לאפייה בנפרד, עד שהפיצות מקבלות גוון שחום יפה.
הגשה: מניחים את הפיצה כשהיא חמה על מגש עץ, ומשאירים את נייר האפייה החרוך מעט כדי לתת טאצ' כפרי למנה.