רכיבים
- 1/2 1 כוסות קמח
- 16 גרם שמרים טריים (שליש שקית)
- 3 כפות שמן זית
- 1/3 כוס מים פושרים + 2 כפות
- 1/2 כפית מלח
- לרוטב העגבניות:
- 5 עגבניות בשלות
- 1 שן שום
- 1/3 כוס אורגנו או עלי בזיליקום
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- גבינה צהובה
- תוספות: זיתים, פטריות פרוסות, עגבנייה קצוצה, טבעות בצל
אופן הכנת פיצה במחבת:
רגע לפני: כן, לא התבלבלתם, זוהי פיצה רגילה לחלוטין שבמקום בתנור, אופים אותה במחבת: מתכון פשוט להכנת פיצה במחבת תוך 10 דקות, טעימה, ביתית ומפנקת במיוחד. תוכלו להכין רוטב עגבניות או פשוט לבחור בקטשופ.
מתכון ל-2 פיצות בקוטר בינוני.
• הכנת רוטב עגבניות מהיר: חותכים לקוביות את העגבניות וכותשים את השום. מחממים את השמן במחבת עבה ומטגנים בו קלות את השום. מוסיפים את העגבניות ומרתיחים על אש גבוהה במשך 5 דקות. מוסיפים את הבזיליקום/אורגנו, מתבלים במלח ומבשלים יחד על אש בינונית במשך 10 דקות.
• מכינים מראש את כל התוספות, לבחירתכם: זיתים שלמים/קצוצים, פטריות פרוסות, עגבנייה קצוצה, טבעות בצל.
• מעבדים בקערה את הקמח, השמרים, שמן הזית, המים הפושרים והמלח עד לקבלת בצק רך ונוח לעיבוד.
• מתפיחים את הבצק במשך 30 דקות.
• מרדדים את הבצק לעלה בגודל שמתאים לקוטר המחבת.
• רגע האיחוד: מחממים את המחבת עם מעט שמן, ולפני שהמחבת מתחממת מאוד מניחים עליה את הבצק, עליו מורחים את רוטב העגבניות, מפזרים מעל את התוספות ועליהן את הגבינה הצהובה. מכסים את המחבת ונותנים לפיצה "להיאפות" עד שהגבינה הצהובה נמסה.
הכנתם? ספרו לנ איך יצא!