רכיבים
- 2 כוסות קמח מלא
- 25 גרם שמרים טריים
- 3/4 כוס מים פושרים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית דבש
- 1 כפית מלח
- לרוטב:
- 5 עגבניות בשלות
- 3 שיני שום
- 5 עלי בזיליקום
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1/2 כפית סוכר
- מלח ופלפל שחור
- גבינה צהובה מגוררת / פרוסות מוצרלה
- לפיזור מעל: בצל סגול, זיתים, עלי רוקט
אופן הכנת פיצה מקמח מלא:
רגע לפני: מתכון לפיצה מקמח מלא טעימה ומוצלחת כל כך "למרות" הערכים התזונתיים המשופרים שלה. ויש גם רוטב עגבניות נהדר שכדאי להשקיע בו עוד 15 דקות ולהרוויח פיצה ביתית מושלמת.
אופן הכנת הבסיס:
• מערבבים בקערה את הקמח והשמרים, מוסיפים את השמן, הדבש המלח והמים ולשים היטב במשך 10 דקות לפחות, עד לקבלת בצק אחיד ורך שנוח לעבוד איתו.
• מכסים את קערת הבצק ומניחים בצד להתפחה במשך 30 דקות.
• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
• מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעיגול גדול / שני עיגולים בינוניים / עיגולים קטנים לפיצות אישיות.
• מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח, ויוצרים מסגרת מוגבהת בשולי הפיצה.
אופן הכנת רוטב העגבניות:
• חותכים לקוביות קטנות את העגבניות.
• קוצצים את השום ועלי הבזיליקום.
• מחממים את השמן במחבת ומטגנים את השום במשך חצי דקה על אש בינונית. מוסיפים את העגבניות, מערבבים קלות ומבשלים במשך 5 דקות.
• מוסיפים את הבזיליקום, הרסק והתבלינים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 15 דקות. כשהרוטב מסמיך, מסירים מהאש.
רגע האיחוד:
• מברישים את שולי הבצק בשמן זית, ומורחים במרכז העיגול את רוטב העגבניות בשכבה אחידה.
• מפזרים מעל את הגבינה ושאר התוספות.
• מכניסים לאפייה בתנור במשך 20 דקות, עד שהפיצה משחימה בשוליה והגבינה נמסה וזהובה.