רכיבים
- 1/2 3 כוסות קמח
- 50 גרם שמרים טריים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף מלח
- 1 כף סוכר
- 1-2 כוסות מים (לפי הצורך)
- לרוטב:
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כף מים
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1 כפית צ'ילי טחון
- קורט מלח
- תוספות לפיצה:
- גמבה / קישוא / חציל (לבחירה)
- 150 גרם פיצרלה מגורדת
אופן הכנת פיצה וירוקות קלויים:
רגע לפני: צאו מקופסת הפיצה ברוטב עגבניות עם גבינה צהובה. הנה מתכון לפיצה מיוחדת ולא שגרתית בסגנון ים תיכוני עם רוטב פיקנטי, נוטה לחריף, וירקות קלויים בטעם מעושן.
• מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
• שמים בקערה את הקמח, השמרים, המלח, הסוכר והשמן ומעבדים לבצק, תוך כדי הוספת המים בהדרגה, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. ממשיכים ללוש עוד 5 דקות, מתפיחים במשך 20 דקות.
תוספות:
• בוחרים בירק אחד מועדף או יותר (גמבה / קישוא / חציל), חותכים את הירק לקוביות או פרוסות.
• מסדרים את חיתוכי הירק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל מעט שמן זית, ואופים על גריל במשך 15 דקות עד שהקצוות משחירים. מוציאים ומניחים בצד שיצטננו.
הכנת הרוטב:
• מבשלים את כל מרכיבי הרוטב במחבת, על אש נמוכה, ומערבבים עד שהרוטב הופך לסמיך.
• מניחים את הבצק על נייר אפייה, ומרדדים את לעלה שטוח ועגול, ויוצרים מעין מסגרת מוגבהת בשוליים.
• מורחים את הרוטב בנדיבות על בצק הפיצה, מפזרים מעל את חיתוכי הירקות הקלויים, ומפזרים מעל את הפיצרלה.
• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 20-30 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!