

ראש חודש הוא זמן מצוין להכנת פיצה ביתית משובחת וטעימה. עורכת מדור אוכל ב"כיכר השבת", מורן פינטו, מגישה מתכון מיוחד לפיצה שמנת פטריות.
מתכון לפיצה שמנת פטריות
לבצק:
• 1 קילו קמח
• 2 כפות שמרים יבשים
• 2 2/3 מים פושרים
• 2 כפות סוכר
• 1 כף מלח
• 1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- מכניסים הכל למיקסר ולשים היטב עד קבלת בצק אחיד.
- מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.
לשמנת פטריות:
• 2 סלסלאות של פטריות שמפניון פרוסות
• 4 שיני שום כתוש
• 2 מיכלי שמנת מתוקה
• מלח
• פלפל לבן
• אגוז מוסקט - קמצוץ
• 200 גר' גבינה צהובה מגורדת או פרמז'ן
• 100 גר' חמאה
אופן הכנת הרוטב:
- ממסים חמאה ומטגנים בה את הפטריות פרוסות ואת השום
- מוסיפים שמנת ותיבול
- ומבשלים יחד עד קבלת רוטב סמיך
אופן האפיה:
- מרדדים את הבצק ואופים כ-5 דק ללא הפטריות.
- מוציאים מהתנור
- מניחים מעל את הרוטב ומפזרים גבינה צהובה או פרז'ן
- ואופים עוד 8-10 דק' בחום בינוני או עד הזהבה
מגישים עם סלט עלים