רכיבים
- 6 שוקי עוף
- 2 כפות שמן זית
- 8-10 שיני שום, כתושות
- מלח ופלפל שחור
לפסטו:
- 1/2 1 כוסות עלי בזיליקום טריים
- 1 שן שום, מקולפת
- מיץ מ-1/4 לימון
- מלח
- חופן קטן של שקדים גולמיים - לא קלויים ולא מומלחים
- 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. מניחים את כל רכיבי הפסטו במעבד מזון, מלבד שמן הזית וטוחנים במשך 30 שניות. מוסיפים את שמן הזית בזילוף דק, תוך כדי שטוחנים הכל יחד עד לקבלת מרקם של ממרח.
2. שוטפים ומייבשים את העופות עם טפיחות בנייר סופג. בעזרת סכין חדה, חורצים כמה חתכים בחלק הבשרני של העופות.
3. מניחים את העופות בקערה גדולה, מוסיפים את הפסטו המוכן ואת שיני השום הכתושות ומצפים את העופות היטב. מוודאים שהפסטו והשום נכנס לתוך החתכים. מכסים את הקערה ומעבירים אותה למקרר למשך 4 שעות לפחות עד לילה שלם.
4. מסדרים את העופות בתבנית מרופדת בנייר כסף, מברישים אותם בכף שמן זית, ממקמים את התבנית במדף העליון ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות. הופכים את העופות, מברישים בכף שמן זית נוספת ואופים במשך 30-35 דקות נוספות או עד שהעופות מבושלים היטב ושחומים יפה. מגישים מיד, חם.