רכיבים
- 4 נתחי חזה עוף בינוניים במשקל 220 גרם כל אחד
- 1/2 1 כפיות מלח, רצוי מלח גס
- 1/4 1 כפיות פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס + 2 כפות שמן זית
- 1 לימון, פרוס דק לעיגולים, ללא זרעים
- 1/4 כוס יין לבן יבש
- 3 שיני שום, מרוסקות בעזרת סכין
- 3 כפות תערובת עשבי תיבול טריים קצוצים, כמו מרווה, רוזמרין ותימין
אופן ההכנה:
1. מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל שחור משני הצדדים.
2. מניחים את הנתחים בשקית זיפלוק, מוסיפים לשקית 1/2 כוס שמן זית, יין לבן, שום מרוסק ועשבי תיבול ואוטמים את השקית היטב. מעסים את נתחי העוף מבחוץ כך שהם ייעטפו במרינדה לחלוטין ומעבירים למקרר למשך שעה אחת לפחות עד 8 שעות.
3. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה עם שוליים גבוהים על אש בינונית. מוציאים את נתחי העוף מהמרינדה ומסדרים אותם במחבת, עליהם מסדרים את פרוסות הלימון ויוצקים על הכל את המרינדה שבשקית.
4. מבשלים במשך 8 דקות עד שהעוף מקבל גוון זהוב-שחום. הופכים את העופות, מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 7 דקות נוספות, עד שהעוף מבושל לגמרי. מגישים מיד, חם.