רכיבים
- 170 גרם ספגטי, רצוי מחיטה מלאה
- 2 כפיות שמן קנולה
- 2 כפיות שמן שומשום (אפשר להחליף בשמן קנולה)
- 450 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל ביס
- 300 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות
- 2 פלפלים צהובים, אדומים או כתומים, חתוכים לרצועות דקות
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ היטב
- 1/4 כפית שבבי צ'ילי גרוס
- 1/4 כוס רוטב הויסין או רוטב סויה
- 2 כפות רוטב סויה (אם החלפתם את רוטב ההויסין ברוטב סויה, הוסיפו גם אותן)
- 1 כף חומץ אורז
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים ומבשלים את הספגטי לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת, לדרגת עשייה אל-דנטה. מסירים מהאש, מסננים ומניחים בצד.
2. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים היטב כפית שמן קנולה וכפית שמן שומשום. מוסיפים את נתחי העוף ומקפיצים אותם במשך 6-8 דקות. מוציאים מהמחבת לצלחת ומנגבים את המחבת בעזרת מגבת נייר (בזהירות!).
3. מוסיפים למחבת כפית שמן קנולה וכפית שמן שומשום ומחממים אותם על אש בינונית. מוסיפים את פרוסות הפטריות ורצועות הפלפלים ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם במשך כ-8 דקות, עד שהירקות רכים, אך הפלפלים עדיין מעט פריכים.
4. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והצ'ילי הגרוס, מערבבים קלות ומקפיצים יחד במשך דקה.
5. בכלי קטן, מערבבים יחד רוטב הויסין, רוטב סויה וחומץ אורז.
6. כשהירקות מוכנים, מחזירים למחבת את הספגטי והעוף, יוצקים מעל את תערובת הרטבים, מקפיצים יחד במשך דקה ומסירים מהאש. מגישים מיד.