מה אוכלים היום?

מתכון למוקפץ סיני מושלם: נודלס עם עוף וירקות (לו מיין)

כי כל אחד צריך לדעת להקפיץ נודלס, עוף וירקות. מנה אסייתית קלאסית וטעימה כל כך שאתם עומדים להכין שוב ושוב. מתכון למוקפץ סיני מושלם - עוף לו מיין. ארוחה שלמה תוך פחות משעה (מתכונים, אוכל)

עוף לו מיין - עוף מוקפץ עם נודלס וירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 170 גרם ספגטי, רצוי מחיטה מלאה
  • 2 כפיות שמן קנולה
  • 2 כפיות שמן שומשום (אפשר להחליף בשמן קנולה)
  • 450 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל ביס
  • 300 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 2 פלפלים צהובים, אדומים או כתומים, חתוכים לרצועות דקות
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ היטב
  • 1/4 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • 1/4 כוס רוטב הויסין או רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב סויה (אם החלפתם את רוטב ההויסין ברוטב סויה, הוסיפו גם אותן)
  • 1 כף חומץ אורז

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים ומבשלים את הספגטי לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת, לדרגת עשייה אל-דנטה. מסירים מהאש, מסננים ומניחים בצד.

2. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים היטב כפית שמן קנולה וכפית שמן שומשום. מוסיפים את נתחי העוף ומקפיצים אותם במשך 6-8 דקות. מוציאים מהמחבת לצלחת ומנגבים את המחבת בעזרת מגבת נייר (בזהירות!).

3. מוסיפים למחבת כפית שמן קנולה וכפית שמן שומשום ומחממים אותם על אש בינונית. מוסיפים את פרוסות הפטריות ורצועות הפלפלים ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם במשך כ-8 דקות, עד שהירקות רכים, אך הפלפלים עדיין מעט פריכים.

4. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והצ'ילי הגרוס, מערבבים קלות ומקפיצים יחד במשך דקה.

5. בכלי קטן, מערבבים יחד רוטב הויסין, רוטב סויה וחומץ אורז.

6. כשהירקות מוכנים, מחזירים למחבת את הספגטי והעוף, יוצקים מעל את תערובת הרטבים, מקפיצים יחד במשך דקה ומסירים מהאש. מגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
מומלץ למתחילים...איטריות אורז רחבים... כמו פטוצ'יני...אח"כ...לעבור לדקים... פשוט קל יותר לקלקל..ת...דקים.. בהצלחה
1
עוף מוקפץ...צריך לעשות נכון...כאשר מטגנים עוף ללא ציפוי...וללא השרייה...יוצא יבש...ולא חשוב ...כמה אתם בעלי ניסיון.... אז ..סוד ידוע הוא...להשרות את העוף..בכערה עם ביצה..וקורנפלור...לשעה ויותר... בסיר מים חמים...מבשלים עד להלבנה.. מסננים......לאח מכן...מטגנים ,או ישר...מוסיפים לרוטב שהוא מוכן..כו
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות