לרוטב חרדל ודבש:
- 1/3 כוס חרדל דיז'ון
- 1/4 כוס דבש
- 1/4 כוס מיונז
- 1 כף מיץ לימון
- 1/4 כפית פלפל שחור או פפריקה חריפה
לשניצלונים:
- 700 גרם חזה עוף, פרוס לרצועות ברוחב 1 ס"מ
- 3 ביצים גדולות
- 1 כוס קמח, מנופה
- 1 כפית מלח גס
- 2 כוסות בייגלה, טחונים לפירורים
- מלח ופלפל שחור
- שמן זית לזילוף
אופן ההכנה:
1. בקערה בינונית, מערבבים היטב את כל רכיבי רוטב החרדל והדבש.
2. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית ללא שוליים בנייר אפייה.
3. בצלחת אחת, טורפים את הביצים עם 1/4 כוס רוטב חרדל ודבש. בצלחת שנייה, מערבבים את הקמח עם מלח ופלפל שחור. בצלחת שלישית מניחים את פירורי הבייגלה.
4. מצפים כל רצועת עוף בקמח, טובלים בתערובת הביצים, מצפים בפירורי הבייגלה ומסדרים בתבנית המוכנה.
5. מזלפים שמן זית על רצועות העוף, מתבלים במלח גס ואופים במשך 20-25 דקות, עד להשחמה יפה. לאקסטרה פריכות, מעבירים את התנור למצב גריל, ממקמים את התבנית במדף העליון ואופים במשך 2-3 דקות.
מגישים מיד, חם, עם רוטב חרדל ודבש לטבילה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!