רכיבים
- 2 לימונים, סחוטים היטב
- 1/2 כוס + 1 כף שמן זית
- 6 שיני שום, כתושות
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות פלפל שחור גרוס טרי
- 2 כפיות כמון
- 2 כפיות פפריקה
- 1/2 כפית כורכום
- קמצוץ קינמון טחון (אופציונלי)
- שבבי צ'ילי גרוס, לפי הטעם
- 1 ק"ג פרגיות (ירכי עוף מפורקות מהעצם)
- 1 בצל סגול גדול, קלוף וחתוך לרבעים
- 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את מיץ הלימון, 1/2 כוס שמן זית, השום הכתוש, המלח, הפלפל השחור, הכמון, הפפריקה, הכורכום, הקינמון ושבבי צ'ילי גרוס.
2. מוסיפים לקערה את נתחי העוף ומצפים אותם היטב במרינדה. מכסים ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות עד 12 שעות.
3. מחממים את התנור ל-220 מעלות ומשמנים בכף שמן זית תבנית אפייה גדולה ללא שוליים (מגש אפייה). מוסיפים את רבעי הבצל הסגול לקערה עם העופות, מערבבים הכל יחד ואז שופכים את תכולת הקערה לתבנית ומסדרים הכל בשכבה אחת.
4. צולים במשך 30-40 דקות, עד שהעופות שחומים ופריכים בקצוות. מוציאים מהתנור, ממתינים 2 דקות ואז פורסים לרצועות.
אם אתם רוצים שווארמה סופר פריכה: מחממים כף שמן זית במחבת גדולה על אש גבוהה, מוסיפים את רצועות העוף ומקפיצים הכל יחד עד שהן משחימות ומתלהטות.
מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה על רצועות השווארמה ומגישים מיד, חם, לצד סלט ירקות, פיתות, חומוס, טחינה, חריף, חמוצים, חצילים מטוגנים, אורז, תפוחי אדמה בכל וריאציה - וכל תוספת אהובה אחרת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!