רכיבים
- מגש חזה עוף, חתוך לשניצלים (מבקשים מהקצב), נקיים ושטופים
- 1/2 1 כוסות קמח, מנופה
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 2 ביצים
- 1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 1 כוסות פירורי לחם מוזהבים
- 3 כפות שומשום לבן
- שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה:
1. בצלחת שטוחה, מערבבים את הקמח ואבקת האפייה.
2. בצלחת שטוחה שנייה, טורפים את הביצים עם החרדל, השום הכתוש והמלח.
3. בצלחת שטוחה שלישית, מערבבים את פירורי הלחם עם השומשום.
4. מצפים כל נתח עוף בתערובת הקמח, ואז בתערובת הביצים ולבסוף מצפים בפירורי הלחם.
5. אם מטגנים: לפני ציפוי השניצלים, מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת גדולה וכשהשמן חם, אך לא רותח, מוסיפים את השניצלים המוכנים ומטגנים אותם על אש בינונית עד להזהבה יפה משני הצדדים.
6. אם אופים: מסדרים את השניצלים המוכנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהשניצלים זהובים.
מגישים את השניצלים כשהם חמים לצד פירה, אורז, פסטה, קינואה או כוסמת וסלט ירקות גדול וצבעוני. או כנשנוש (בעיקר את השניצלים האפויים) לצד מטבלים כמו רוטב צ'ילי חמוץ מתוק, טבסקו, רוטב ברביקיו, איולי וכל מטבל / רוטב אהוב אחר.