זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- שמן לטיגון עמוק
- 1 חבילת כנפיים
לציפוי:
- 5 כפות קמח לבן, מנופה
- 1 כף כמון
- 1 כף פפריקה
- מלח, לפי הטעם
- 1 כפית שטוחה פלפל לבן
- 1 כפית שטוחה שום גבישי
לרוטב:
- 3 כפות מיונז
- 1 כף רוטב טריאקי
- 1 כף רוטב סויה
- 3 כפות קטשופ
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף שבבי צ'ילי חריף
- 1 כפית שבבי שום
אופן ההכנה:
1. הכנת הרוטב לטבילה: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד ומניחים בצד עד להגשה.
2. מניחים את הכנפיים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 25 דקות ומסננים.
3. בקערה רדודה, מערבבים את הקמח עם תבליני הציפוי, חוצים כל כנף ל-2 ומגלגלים את חצאי הכנפיים בתערובת הקמח והתבלינים.
4. מחממים שמן לטיגון עמוק (בגובה של כ-5 ס"מ) ומטגנים את הכנפיים בקבוצות, עד שכולן זהובות-שחומות. את הכנפיים המוכנות מוציאים לנייר סופג. מגישים מיד, חם, לצד הרוטב לטבילה.