רכיבים
- 3 כפות שמן, מחולקות
- 900 גרם כרעיים, ללא עצמות ועור
- 2 כפות אבקת קארי
- 2 כפיות מלח גס, מחולקות
- צרור עלי כוסברה טריה
- 1 בצל סגול גדול, קצוץ גס
- 400 מ"ל חלב קוקוס, מנוער ומעורבב היטב
- 1 כוס אורז מסוג יסמין, שטוף
- 3 כפות חמאת בוטנים
- 4 כפיות מיץ ליים (מ-1 ליים)
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כפית סוכר חום בהיר
אופן ההכנה:
1. מחממים ½1 כפות שמן במחבת גדולה עם מכסה. מתבלים את העוף באבקת הקארי ובכפית אחת מהמלח. מטגנים חצי מכמות העוף, הופכים פעם אחת, עד להשחמה, כ-2 דקות לכל צד. מעבירים לצלחת. חוזרים על הפעולה עם ½1 כפות השמן והעוף הנותרים.
2. קוצצים את גבעולי הכוסברה ומניחים את העלים בצד. מגביהים את האש לבינונית-גבוהה. מכניסים למחבת את גבעולי הכוסברה והבצל הסגול; מטגנים, תוך ערבוב מתמיד, במשך 30 שניות. מוסיפים פנימה 1/2 כוס מחלב הקוקוס, 1/4 כוס מים ואת כפית המלח שנותרה ומערבבים. מוסיפים את האורז והעוף; מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה. מכסים ומבשלים עד שהאורז רך והנוזלים נספגים, במשך כ-12 דקות. מסירים מהאש ומשאירים מכוסה במשך 5 דקות.
3. לבינתיים, מערבבים בקערה את חמאת הבוטנים, מיץ הליים, הסויה, הסוכר וחלב הקוקוס הנותר. מזלפים את הרוטב מעל האורז והעוף; מקשטים עם עלי כוסברה ומגישים.