לרוטב הפלפל השחור:
- 1/2 כוס ציר עוף
- 1/4 כוס חלב קוקוס
- 1 כף חומץ אורז
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית זנגביל טחון
לעוף:
- 900 גרם חזה עוף, ללא עור
- 1/4 כוס + 2 כפיות שמן אבוקדו
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס + עוד - להגשה
- 2 כפות קמח לבן, מנופה
- 4 גבעולי סלרי, ללא קצוות, חתוכים באלכסון לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ
- 1 בצל בינוני, פרוס דק (2 כוסות)
- 3 שיני שום, פרוסות דק מאד
אופן ההכנה:
1. מכינים את רוטב הפלפל השחור: בקערה קטנה, מערבבים יחד את הציר, חלב הקוקוס, החומץ, הפלפל השחור והזנגביל. מניחים בצד עד שיהיה מוכן לשימוש.
2. מכינים את העוף: מניחים את נתחי העוף על קרש חיתוך ומכסים בנייר אפייה. משתמשים בפטיש שניצלים כדי לדקק את העוף לעובי של 1/2 ס"מ. משליכים את נייר האפייה וחותכים את העוף לקוביות של 2.5 ס"מ.
3. מניחים את קוביות העוף בקערה בינונית עם 2 כפיות משמן האבוקדו, המלח והפלפל. מקפיצים כדי לכסותו באופן אחיד. מוסיפים את הקמח ומקפיצים שוב.
4. במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה, מחממים את 1/4 כוס שמן האבוקדו הנותרת. כאשר השמן חם מאד, מוסיפים את העוף למחבת בשכבה אחת (יתכן שתצטרכו לעשות זאת בשתי קבוצות). מטגנים את העוף עד להזהבה ובשלות, במשך כ-4 דקות לכל צד. מעבירים את העוף לצלחת ומניחים בצד.
5. מוסיפים את הסלרי והבצל לאותה מחבת ומבשלים על אש בינונית-גבוהה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מעט רכים, במשך כ-4 דקות. מוסיפים את השום ומבשלים עד שהוא ריחני - מקפידים לא לשרוף - במשך כדקה.
6. מחזירים את העוף למחבת עם הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב סמיך ומצפה את העוף והירקות, במשך כ-5 דקות.
7. מורידים את המחבת מהאש ומתבלים במלח לפי הטעם. מגישים עם אורז לבן ומפזרים מעל פלפל שחור.