רכיבים
- 8 חלקי עוף (משולשים ושוקיים)
- 1 בצל, קצוץ דק
- 1 גמבה, קצוצה דק
- 3 שיני שום, פרוסות דק
- 2 כפיות כמון
- 1 כפית אבקת כוסברה
- 1 כף פפריקה מעושנת
- 3 כפות רסק עגבניות
- 2 כוסות אורז מלא ארוך
- 4 כוסות ציר מרק עוף או מים עם אבקת מרק
- 1 כוס אפונה קפואה
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מייבשים את העופות בעזרת טפיחות עדינות עם נייר סופג ואז מתבלים במלח משני הצדדים.
2. בסיר גדול ורחב, מחממים 4-5 כפות שמן, מוסיפים את חלקי העוף ומשחימים אותם משני הצדדים. מוציאים לצלחת.
3. לאותו הסיר, מוסיפים את הבצל והגמבה, מטגנים אותם לריכוך ואז מוסיפים את השום ומטגנים עוד 30 שניות.
4. מוסיפים לסיר את התבלינים, מלבד מלח ופלפל שחור, ואת רסק העגבניות ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
5. מוסיפים את האורז וציר העוף, מתבלים במלח ופלפל שחור ואז מסדרים מעל את העופות. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 10 דקות.
6. מוסיפים את האפונה לסיר ומבשלים במשך 10-15 דקות, עד שהאורז והעוף מבושלים. לחלופין, ניתן להכניס את הסיר (אם הוא מתאים גם לתנור) לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לצלייה במשך 10-15 דקות, כדי לקבל עופות פריכים.
מגישים מיד, חם, עם פטרוזיליה טרייה קצוצה ופלחי לימון.