לחזה העוף:
- 500 גרם חזה עוף (או פרגית), חתוך לקוביות
- 2 חלבונים
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 שן שום קצוצה
לאורז:
- 2 כוסות אורז, שטוף ומסונן
- 1 כוס אטריות דקות (כוס ח״פ לשתיה קרה)
- ½4 כוסות מים
- 1/2 כפית אבקת מרק עוף
- 1/3 כפית פלפל שחור
- מלח
- 2 כפות סילאן
לירקות:
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 8 פטריות פורטבלו, פרוסות גס
- 1 גבעול סלרי, קצוץ דק
- 2 בצלים ירוקים, קצוצים גס
- 1 גזר, חתוך לרצועות דקות
- 1/2 גמבה, חתוכה לרצועות
- 1 כוס שעועית ירוקה
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1/2 כפית ג׳ינג׳ר, קצוץ
- 3 כפות רוטב צ׳ילי
- 4 כפות רוטב סויה
- 3 כפות רוטב טריאקי / סצ׳ואן
- 1 כף סוכר חום
- מלח
אופן ההכנה:
1. טורפים בקערה את החלבונים. מוסיפים את השום, הסויה וחזה העוף ומשרים כ-15 דקות.
2. מטגנים בקבוצות קטנות עד להזהבה ומוציאים מהסיר.
3. באותו הסיר מכינים את האורז: מטגנים את האטריות עד לגוון זהוב/שחום (תוך כדי ערבוב, שלא ישרפו). מוסיפים את האורז, התבלינים, אבקת המרק והסילאן ומטגנים עוד כדקה.
4. יוצקים את המים ומביאים את האורז לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 17 דקות. מכבים את האש ופותחים את הסיר לאחר 10 דקות.
5. לבינתיים, מכינים את הירקות: מחממים ווק או מחבת גדולה ועמוקה. מניחים את הבצל ומתחילים להשחים אותו.
6. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטגן, עד שהסוכר מקבל גוון כהה. מוסיפים שמן ואת הירקות (חוץ מהפטריות) ומקפיצים.
7. מערבבים, מטגנים כ-7-10 דקות בלהבה גבוהה. מוסיפים את הפטריות, חזה העוף, הג׳ינג׳ר והרטבים וממשיכים בטיגון עוד כ-3 דקות.
8. מוסיפים את האורז, מערבבים היטב, טועמים ומשפרים תיבול.
9. מגישים עם שומשום / שקדים.