לרוטב:
- 1/3 כוס רוטב סויה
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר חום כהה
- 2 כפיות מיץ ליים
לעוף:
- 1 ק"ג פרגיות (ללא עור וללא עצמות) או נתחי חזה עוף, חתוכים לגודל ביס
- 2 כפיות שמן שומשום / שמן קנולה / שמן צמחי
- 3 כפיות ג'ינג'ר מגורד
- 3-4 שיני שום, כתושות
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
2. מחממים מחבת גדולה על אש גבוהה ומוסיפים 1 כף שמן. מתבלים את נתחי העוף במלח, מוסיפים למחבת ומטגנים אותם עד להזהבה יפה מכל הצדדים. אם המחבת לא גדולה מספיק, מטגנים את העופות בקבוצות ומוציאים את מה שמוכן לצלחת.
3. לאותה מחבת (כשהיא ללא עופות), מוסיפים את שמן השומשום ואז את הג'ינג'ר והשום. מטגנים במשך 30 שניות עד שהם ריחניים ואז יוצקים עליהם את הרוטב שבקערה. מביאים הכל לרתיחה וכשהנוזלים מבעבעים, מחזירים את נתחי העוף לרוטב.
4. מקפיצים את העופות ברוטב תוך ערבוב מתמיד, עד שהרוטב מצטמצם ונתחי העוף מצופים היטב ברוטב. מסירים מהאש ומגישים מיד, חם, לצד אורז לבן וירקות מאודים.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות