רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1 ק"ג פרגיות עם העצם ועם העור (4-5 פרגיות)
- 1 כפית כמון
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור
לרוטב:
- 1/2 1 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 בצל, חצוי ופרוס דק
- 2 פלפלי צ'ילי חריפים קטנים, קצוצים דק או 1/2 עד 1 כפית אבקת צ'ילי
- 1/4 כוס תערובת עלי נענע וכוסברה קצוצים גס
- 2 כפות מיץ לימון
- 400 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
- 1 כוס ציר מרק עוף / מרק ירקות או מים
- 1/8 כפית אבקת זעפרן
- 1/2 כפית כמון
- 3 גבעולי תימין או 1 כפית עלי תימין מיובשים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2. מניחים את הפרגיות בצלחת, מפזרים מעל את הכמון, הקינמון, מלח ופלפל שחור ומעסים את התבלינים בידיים לתוך הפרגיות.
3. במחבת גדולה שמתאימה גם לאפייה בתנור, מחממים את שמן הזית על אש גבוהה. מוסיפים את הפרגיות כשהעור כלפי מטה ומטגנים עד להשחמה יפה של העור. הופכים ומטגנים להשחמה יפה גם מהצד השני. מוציאים את הפרגיות לצלחת.
4. לאותה מחבת, מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר והצ'ילי ומטגנים כ-2 דקות עד שהבצל שקוף ומתחיל להשחים.
5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, ציר המרק, אבקת זעפרן, כמון ותימין ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומסדרים את הפרגיות ברוטב, כך שיעטוף אותן היטב עוד לפני האפייה.
6. מכסים בנייר כסף או מכסה ואופים במשך 25-35 דקות. לאחר האפייה, מערבבים לתוך הרוטב את מיץ הלימון ומחצית מתערובת עלי הנענע והכוסברה. את המחצית הנותרת מפזרים מעל הפרגיות.