לבצק:
- 2 כוסות קמח, מנופה
- 1 כוס מים רותחים
- 2 כפות שמן
- קמצוץ מלח
למילוי:
- 400 גרם כבד צלוי, קצוץ דק
- 2 בצלים לבנים, קצוצים דק
- 4 כפות שמן
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מתחילים מהכנת המילוי כי הבצק לא צריך לנוח: במחבת, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הכבד, מתבלים ומערבבים הכל יחד תוך כדי טיגון. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.
2. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי הבצק ולשים ביד לבצק אחיד.
3. מקמחים משטח עבודה נקי ומרדדים עליו את הבצק לעלה גדול. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ, מניחים במרכז כל עיגול ממילוי העוף, סוגרים לחצי עיגול, מהדקים את השוליים ומחברים את שני הקצוות לקבלת צורה עגולה.
4. מרתיחים סיר גדול מלא מים עם מעט מלח, מוסיפים את הקרעפלאך ומבשלים אותם עד שהם צפים. מוציאים לצלחת ומגישים אותם בתוך מרק עוף צח.
טיפ: ניתן לטגן את הקרעפלאך ולא לבשל אותם במים ואז להכניס אותם למרק המוכן, כך יתקבלו כיסונים פריכים יותר.