רכיבים
- 2 כפות שמן שומשום
- 450 גרם עוף טחון
- פלפל שחור
- 4 שיני שום, כתושות
- 2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורד
- 2 גמבות או פלפלים כתומים, חתוכים לקוביות קטנות
- 1/2 כוס קשיו גולמי
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס דבש
- 2-3 כפות רוטב צ'ילי
- 1 כוס עלי בזיליקום טרי קרועים גס
- 1/4 כוס נענע טרייה קרועה גס
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית. כשהשמן מבעבע, מוסיפים את העוף, מתבלים בפלפל שחור ומשחימים את העוף מכל צדדיו במשך כ-5 דקות, תוך כדי שמפרקים אותו בעזרת כף עץ.
2. מוסיפים למחבת את השום, הג'ינג'ר, הגמבות / הפלפלים והקשיו, ומקפיצים 2-3 דקות, עד שהשום ריחני. יוצקים מעל את רוטב הסויה, רוטב הצ'ילי והדבש, מביאים הכל לרתיחה על אש בינונית-גבוהה ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך 5-8 דקות, עד שהרוטב מצפה את העוף היטב.
3. מסירים את המחבת מהאש ומערבבים פנימה את הבזיליקום והנענע. ממתינים 5 דקות לאיחוד מלא של הטעמים ומגישים את העוף, חם, לצד אורז לבן. אם אתם רוצים להרגיש לגמרי תאילנד, פרוסות מנגו טרי כתוספת לכל הטוב הזה יעשו את העבודה.