רכיבים
- 4 נתחי חזה עוף, חתוכים לקוביות גדולות / רצועות ארוכות
- 3 כפות אבקת קארי
- 2 כפות שמן קנולה
- 3 שיני שום, מקולפות ומרוסקות בעזרת גב הסכין
- 1 בצל סגול, חתוך לטבעות
- 1/2 1 כוסות משקה קוקוס שקדים (קיים בכשרות מהדרין)
- 2 כפות סוכר חום
- 170-200 גרם אטריות אורז
- 1 מלפפון, פרוס דק
- 1 גזר, מקולף ומגורר דק
- 1 גמבה, פרוסה דק
- 2 ענפי בצל ירוק, קצוצים
- 1/4 כוס בוטנים קלופים
אופן ההכנה:
1. מפזרים כף אחת של קארי על כל קוביות / רצועות העוף, משני הצדדים, ומניחים בצד.
2. מחממים סיר רחב על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים כף אחת של שמן. מוסיפים את השום לשמן החם, מטגנים במשך 30 שניות ומוסיפים את הבצל. מטגנים במשך כ-5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מוציאים את השום והבצל מהסיר לצלחת ומוסיפים את השמן הנותר.
3. מוסיפים את נתחי העוף לסיר ומטגנים במשך 5-7 דקות עד שהם שחומים מכל הצדדים.
4. בכלי קטן, מערבבים את משקה הקוקוס-שקדים, אבקת הקארי הנותרת והסוכר החום עד שהסוכר נמס. יוצקים את התערובת לסיר, מחזירים גם את הבצל המטוגן ומערבבים לציפוי מלא. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש קטנה. מבשלים במשך 20 דקות עד שהרוטב מצטמצם בחצי והוא עוטף היטב את נתחי העוף.
5. במקביל, מניחים את אטריות האורז בקערה, מכסים במים רותחים ונותנים להן לשבת במשך כ-5 דקות, עד לריכוך. מסננים ומניחים בצד.
הרכבת המנה: מחלקים את האטריות בין 4 קערות עמוקות, מניחים מעל בנדיבות את תבשיל העוף, מוסיפים את הירקות הפרוסים, הבצל הירוק והבוטנים ומגישים מיד.