למילוי:
- 1 כף שמן צמחי
- 1/2 כוס קוביות גזר
- 1/2 כוס אפונה קפואה, מופשרת
- 1/2 בצל, חתוך לקוביות
- 2 כוסות אורז לבן, מבושל לפי ההוראות שעל האריזה
- 3 כפות רוטב סויה
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
לעוף:
- 4 נתחי חזה עוף, ללא עור וללא עצמות
- 4 ביצים, טרופות
- 1/4 כוס קמח, מנופה
- 1/4 כוס שמן צמחי
לרוטב:
- 3/4 כוס מיץ תפוזים
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות חומץ אורז
- 2 כפות קורנפלור
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כף ג'ינג'ר, קצוץ
- 1 כף בצל ירוק קצוץ
- 1 כפית שומשום
אופן ההכנה:
הכנת המילוי:
1. מחממים את השמן בווק או מחבת גדולה על אש גבוהה. מוסיפים את הגזר, האפונה והבצל ומטגנים במשך 3-4 דקות, עד לריכוך.
2. מוסיפים את האורז ורוטב הסויה, וממשיכים לערבב ולהקפיץ יחד עד שהאורז מצופה בסויה. מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים ומסירים מהאש.
הכנת העוף:
3. מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל שחור, מניחים במרכז כל נתח כ-2 כפות מהמילוי, ובעזרת קיסמים, סוגרים את חזה העוף לכיס.
4. טובלים את העופות הממולאים בביצים הטרופות ואז בקמח ומנערים את השאריות.
5. מחממים את השמן במחבת גדולה שמתאימה גם לאפייה בתנור. מטגנים את העופות הממולאים במשך כ-8 דקות, עד להזהבה יפה מכל צד. מעבירים לתנור ואופים 10-12 דקות נוספות. מוציאים מהתנור.
הכנת הרוטב:
6. בקערה קטנה, מערבבים את מיץ התפוזים, רוטב הסויה, החומץ והקורנפלור.
7. במחבת נקייה, מטגנים את השום והג'ינג'ר במשך 2 דקות, עד שהם ריחניים. יוצקים מעל את תערובת התפוזים ומביאים לרתיחה במשך 2-3 דקות, כדי לעבות את הרוטב.
רגע האיחוד:
8. מחזירים את העופות למחבת, יוצקים עליהם מהרוטב ומסירים מהאש. מגישים מיד, חם, מקושט בבצל ירוק ושומשום.