רכיבים
- 450 גרם חזה עוף, ללא עור וללא עצמות, חתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
- 1/4 כוס <a href="http://bit.ly/2mGPj6i">רוטב פסטו</a>
- 1 כוס אורז חום
- 2 כוסות עגבניות שרי
- 3 כפות שמן זית
- 1/4 כפית אורגנו מיובש
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 450 גרם שעועית ירוקה, הקצוות חתוכים
אופן הכנת חזה עוף ברוטב פסטו עם ירקות:
1. מבשלים את האורז החום לפי הוראות היצרן שעל האריזה ומניחים בצד.
2. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומשמנים קלות תבנית אפייה. מסדרים את העגבניות בשכבה אחת על התבנית, מזלפים מעל 2 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים קלות. צולים במשך 15-16 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים בצד.
3. בסיר גדול מלא במים במים רותחים מומלחים בנדיבות, חולטים את השעועית במשך כ-2 דקות, עד שצבעה מתבהר קלות. מסננים ומעבירים מיד לקערת מי קרח - להפסקת הבישול. מניחים בצד.
4. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים כף שמן זית, מתבלים את קוביות העוף במלח ופלפל שחור, מוסיפים למחבת ומטגנים במשך 3-4 דקות, עד להזהבה יפה. מוסיפים את הפסטו, מערבבים ומסירים מהאש.
מחלקים את האורז, העגבניות, השעועית והעוף בין 4 קערות אישיות ומגישים מיד.