רכיבים
- לזעתר:
- 1/4 כוס תימין יבש
- 1/4 כוס שומשום
- 1/2 1 כפות סומק
- לעוף:
- 4 כרעי עוף
- 4 כפות תערובת זעתר
- 2 שיני שום, כתושות דק
- 3 לימונים, פרוסים דק
- מלח ים ופלפל שחור טחון טרי
- שמן זית
אופן הכנת עוף צלוי עם זעתר:
הכנת הזעתר:
1. מערבבים יחד את 3 המרכיבים ומאחסנים בכלי אטום.
הכנת העוף:
2. בקערה, מערבבים יחד את הזעתר, השום, 2 כפות שמן זית, 1/2 1 כפיות מלח ומעט פלפל שחור. מצפים היטב את כרעי העוף בתערובת ומשרים בקערה מכוסה למשך שעתיים לפחות.
3. מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומסדרים את פרוסות הלימון בשכבה אחת בתבנית פיירקס. מניחים מעל את כרעי העוף, ומפזרים מעל מלח ועוד קצת מתערובת הזעתר.
4. אופים במשך 20 דקות, מנמיכים ל-180 מעלות ואופים במשך 10-15 דקות, עד שהעופות צלויים היטב ושחומים.
5. מגישים עם סלט עשבי תיבול נדיב של נענע, בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה, עגבניות ובצל סגול. מתבלים בלימון, מלח ופלפל שחור ומזלפים שמן זית.