זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 900 גרם חזה עוף, ללא עור וללא עצמות
- 1/3 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס קטשופ
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/2 1 כפות מרק עוף / מים + מעט אבקת מרק
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
- 1 שן שום, כתושה
אופן הכנת עוף צלוי במרינדה מתקתקה:
1. מניחים בשקית זיפלוק (עם סגר פלסטיק) גדולה את הסוכר, הקטשופ, רוטב הסויה, מרק העוף / המים, הג'ינג'ר והשום ומערבבים היטב מבחוץ. שומרים בצד 1/3 כוס מרוטב המרינדה.
2. חותכים את חזה העוף לנתחים בגודל הרצוי, מכניסים לשקית המרינדה ואוטמים היטב. מעבירים למקרר למשך 8 שעות לפחות עד לילה שלם.
3. מוציאים את העופות מהמרינדה ומנערים, מחממים גריל חשמלי (משמנים מעט את הסורגים לפני) או מחבת פסים (ללא שמן) לחום בינוני, וצולים את העופות במשך 6-8 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה. יוצקים על העוף את המרינדה ששמרנו בצד ב-5 הדקות האחרונות של הצלייה.