זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 500 גרם-1 ק"ג חזה עוף / שוקיים + משולשים
- למרינדה:
- 3 שיני שום, קלופות
- גרידת קליפה ומיץ מלימון אחד
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 1 כף אורגנו טרי קצוץ
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן הכנת עוף במרינדת לימון עם שום ואורגנו:
1. במעבד מזון או בקערה עם מוט בלנדר, טוחנים את שיני השום, גרידת קליפת הלימון, מיץ הלימון ושמן הזית לתערובת חלקה. מוסיפים את האורגנו, המלח והפלפל השחור, וטוחנים עוד קצת. מאחסנים בצנצנת אטומה במקרר - עד שבוע או במקפיא - עד 3 חודשים.
2. מפשירים את העוף, ומשרים במרינדה למשך 4 שעות לפחות, עד 12 שעות, וצולים במחבת פסים / בגריל חשמלי / מנגל 'על האש'.